Митрополит Серафим награди децата от конкурса „Възкресение Христово“

main_b

Броени дни преди рождения ден на Христовата църква – Петдесетница, който се почита от християнската общност по цял свят, Неврокопският митрополит Серафим връчи грамоти и подаръци на участниците в конкурса „Възкресение Христово“ – 2014.

more_1_b (1)

В сградата на светата митрополия в Гоце Делчев Негово Високопреосвещенство посрещна епархийските участници в националния конкурс, който бе организиран и проведен с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод.

Участниците в конкурса получиха грамоти и подаръци, който изпратиха за тях специално синодалните старци от Светия синод и патриарха, които им бяха връчени от обичания в Неврокопско митрополит Серафим.

more_2_b (1)

Негово Високопреосвещенство призова децата да развиват талантите си и винаги да носят в сърцата си радостта от Христовото Възкресение.

малки актьори

Към участниците в конкурса се присъединиха и малките актьори от СИП-а по религия във II ОУ “Гоце Делчев”, които само преди дни благотворително и за първи път представиха оперетата „Небесна закрила“ и събраха сумата от 3120 лева за лечението на своя съученичка.

more_4_b (1)

Оперетата „Небесна закрила“ е първата детска оперета, представена на гоцеделчевска сцена, която е свързана както с конкурса „Възкресение Христово“-2014 г., така и с рождения ден на Христовата църква – Петдесетница.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене