Успешна програма за октомври отбелязва Драматичен театър „Н.Вапцаров” – Благоевград

Очакваме НОЩ НА ТЕТРИТЕ на 21-и ноември

         Драматичен театър „Никола Вапцаров”- Благоевград отбеляза успех с месечната си програма за октомври.

Премиерните представления – „Принцесата и свинарят” и „Женско царство” предизвикаха огромен интерес сред благоевградската публика, а покани за гостуване в съседни общини дойдоха още в премиерната вечер – 7-ми октомри.

Препълнените салони, усмивките и аплодисментите доказаха за пореден път предпочитанията на зрителя, а именно българска класика.

Завръщането на камерното представление „УМИРАЙ ЛЕСНО!?” в новия сезон, даде заявка, че то ще се играе дълго на сцената на Драматичен театър – билетите отново свършиха за ден и половина. Иначе казано, черният хумор, черната комедия, режисьорското решение на Огнян Спиров и Биляна Дилкова се харесват на зрителя, а Игор и Иван са прекрасни в образите на Цинцо и Маринко – разплакват и разсмиват едновременно.

През приключилия месец Театъра гостува в Гоце Делчев, Хаджидимово, Симитли, Петрич, Рила, Разлог – все успешни турнета в градове, в които публиката ни очаква с трепет и вълнение всеки път.

Тези добри новини в Благоевградски театър провокираха екипа за една смела ноемврийска програма. Месецът ще започне с турне в гр. Якоруда. Ден след това в Благоевград гостува ДКТ „Ив.Радоев”- Плевен с историята на Коко Шанел и Игор Стравински, в представлението „Пролетно тайнство”.

Подготвя се двудневно турне в Пловдив, а също и в Радомир, Банско и Дупница.

На 21.11.15г. /събота/, в Благоевград отново ще се проведе НОЩ НА ТЕАТРИТЕ – част от инициативата „Европейска нощ на театъра“, която вече 5 години се случва в няколко европейски страни.

Повече информация за програмата и съпътстващите събития в Театъра може да намерите на сайта и официалната facebook страница на културната институция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене