/ВИДЕО/ „Гозби от Неврокопско“, на наш колега, официално представиха в Uva Nestum Wine & SPA

„Гозби от Неврокопско“ е една интересна и малко нестандартна книга свързана с кулинарията, на нашият колега Георги Делиилиев – Гофи. Тя бе представена официално пред обществеността на 19 декември в конферентната зала на Uva Nestum Wine & SPA, но поради технически причини нямахме възможност да публикуваме до сега видеоматериала. Поради проявеният зрителски и читателски интерес на Топ Преса, публикуваме разширен запис от проявата която бе уважена и от кмета на общината Владимир Москов. Издаването на „Гозби от Неврокопско“ стана възможно благодарение на съвместното спомоществувателство на Община Гоце Делчев и Иван Биларев, собственик на Uva Nestum Wine & SPA, на които нашият колега изказва искрените си благодарности чрез Топ Преса.

С „Гозби от Неврокопско“, Георги Делиилиев дава скромният си принос за съхраняването на част от богатите, но позабравени кулинарни традиции на неговия роден, неврокопски край с акцент върху кулинарните традиции на българите-бежанци от Беломорието и в частност от драмското село Калапот.

Интересуващите се могат да закупят книгата от рецепцията на хотелите Ува Нестум Вино и СПА и Терма Вита, бившият профилакториум край с. Огняново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене