В Пловдив не може но на улица „Струга“ Гоце Делчев ще има свинска сватба! „Празник на сланината“ организират жители на града!

Напук на смешния дебат в Пловдив за това дали да се колят прасета на връх празника в Гоце Делчев, такива скруполи няма. Не разбира се на центъра но на улица „Струга“ в града ще се коли прасе , а това е традиция още от миналата година. Организаторите се местният общественик и лидер на НПО“Активна съвест“, Андон Балтаджиев и приятели. Както повелява  въпросната традициятна връх Коледа – 25 декември 2018 година, рано сутринта на улица „Струга“ , на кръстовищетно при къщата на А. Балтаджиев, отново ще има свинска сватба – както е известен ритуала за колене на прасе в региона.

Голямо тлъсто, пухкаво прасе ще бъде виснато от кран и изядено до кокал и всеки, който поиска да се присъедини към празника е добре дошъл, заявяват ни организаторите. Предвидена е музика, предвидени са маси, предвидена е и голяма скара на дървени въглища, ще има и вино и ракия , така че празника да бъде почетен както трябва. Заповядайте!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене