Бебе се роди в селото на св. Иван Рилски

Бебе – момче, се роди през уикенда в родното село на св. Иван Рилски – с.Скрино, казаха местни хора. Радостта в селото е пълна. Макар че последното раждане в селото с около 70 постоянни жители е само преди около година и половина.

Раждането на бебето известили от семейството подобаващо, дядото Бойко и бабата Мария ударили тъпана в малките часове на деня, разказват в селото. Бащата е охранител в търговска верига в Дупница, майката – сервитьорка в туристически комплекс край Бобошево.

Преди няколко месеца в Скрино имало и сватба – работник строител се оженил за изгората си от Бобошево и двамата се установили и заживели в с.Скрино. Така че след време ще има ново раждане в селото.

Изобщо в Скрино е оживено. Вечер на мегдана могат да се срещнат млади майки с бебешки колички. А по някакво неписано правило всяка новина или събитие в селото се оповестява с биене на тъпан или със среднощна музика, включително и с изпълнение на електрическа китара, разказва общинарят Георги Мичов /63г/, който със семейството си жевее в Скрино.

Според статистиката по настоящ адрес Скрино бележи ръст по броя на жителите – и като че ли е единствено от малките селца в Кюстендилско, като нараства, казаха администратори. Според коментарите в Скрино вече има открит един частен хотел с капацитет около 20 места и две къщи за гости за около 10 места, които са празниците са препълнени.

Снимката е илюстративна

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене