Валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее в Югозапада

Над Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Над източната половина от страната ще се задържи облачно със слаби валежи от сняг, които постепенно ще спират, най-късно в югоизточните райони. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-северозапад и ще има условия за навявания. Максималните температури ще се от минус 2-3° в североизточните райони до 6° в крайните югозападни, за София – около 0°. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ към БАН).

Времето в Гоце Делчев ще е предимно слънчево днес с максимална температура 11°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг, които постепенно ще спират, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Жълт код за силен вятър и снеговалежи е обявен в 9 области на Източна България. Жълт код за силен вятър и ниски температури е обявен в областите: Силистра, Добрич, Разград, Шумен Варна и Търговище. Там ще духа силен северен вятър, който в комбинация с отрицателните дневни температури ще създава усещане за много студено време. Ще има превалявания от сняг и условия за виелици.

Жълт код за бурен вятър, снеговалежи и условия за виелици е обявен за областите Бургас, Ямбол и Сливен. Там ще духа силен и бурен северен вятър с пориви до 22-24 м/сек. Ще има снеговалежи и условия за виелици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене