Бареков и Джамбазки се присъединяват към консерваторите в ЕП

Бареков

Евродепутатите Николай Бареков и Ангел Джамбазки ще се присъединят към групата на консерваторите в Европарламента, съобщи от Брюксел лидерът на „България без цензура“ пред БНР. Според него това е най-сериозната оферта към двамата до момента.  

„Искаме заместник-председателско място в комисия в Европарламента, както и заместникпредседателско място в групата на нашите нови партньори“, каза Николай Бареков. „Имаме съвпадение в най-голяма степен с тях. Съвпадаме си най-вече с това, че искаме силни национални правителства. Искаме Европа на ясните отговорности и ангажименти. Имаме една Европа, която върви към псевдофедерация и се харчат едни безумни средства на данъкоплатците. Нека да не мислим, че само в България имаме проблем с харченето на парите. Далеч по-голям е този проблем тук в Европа“.

Преди седмица Бареков разкри, че преговаря с три партии в Европарламента – Европейската народна партия (ЕНП), либералите (АЛДЕ) и Европейските консерватори и реформисти. Той не изключи, че се стреми към лидерска позиция в някоя от тях. „Пътувам във вторник за Брюксел – искам зам. председателско място в една от трите европейски партии, с които ще преговарям“, обяви преди дни Николай Бареков пред Нова тв.

Припомняме, че към консерваторите се числеше и неактивната към момента РЗС на Яне Янев.

Членове на либералите са ДПС и НДСВ, но след вота на 25 май последните вече нямат свой евродепутат, тъй като кандидатът им Антония Първанова не успя да събере гласове за нов мандат.

Между 1/7 и 1/8 от депутатите в новия Европарламент са в положението на Бареков и Джамбазки – идват от нови или малки политически формации, които досега не са членували в нито едно от големите европейски партии, предаде OFF News.

www.manager.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене