Решено! Учениците в град Гоце Делчев на училище само сутрин

Всички училища в община Гоце Делчев да заработят на едносменен режим. Това решиха на своя редовна сесия местните парламентаристи.

Според плана за полудневна организация на учебния процес, който те приеха с пълно мнозинство, учебните занятия трябва да се извършват само преди обед. Това изисква новата наредба на Министерството на образованието и науката.
Началникът на отдел „“Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“ към общината Маргарита Енчева обясни пред общинските съветници, че към момента на двусменен режим на работа са Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, Второ основно училище „Гоце Делчев“ – отново там и Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Брезница.

„Планът трябва да се представи от кмета на общината пред Министъра на образованието до 15 декември 2018 година“, допълни Енчева.

„Най-голям проблем ще има в Първо основно училище. Там ще се наложи ново строителство. В следващите две години проблемът няма да се разреши“, коментира председателят на комисията по образование към Общинска администрация – Гоце Делчев Джалил Бошнак. Въпреки това той и колегите му са гласували „за“ плана на заседанието на комисията.
„За“ гласуваха и всички членове на Общински съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене