Да се смеем или да плачем??????: Мъртво пиян и неправоспособен шофьор от Хаджидимово спипан зад волана на товарен автомобил с 2,98 промила алкохол получи условна присъда и глоба от 100 лв.

53 годишен пиян и неправоспособен водач от Хаджидимово получи смехотворна присъда от Районен съд Гоце Делчев затова ,клед като е бил заловен от полицейски служители на РУ Гоце Делчев да управлява товарен автомобил с 2,98 промила алкохол в издишания въздух .

Въпросният „щастливец“Малин Костадинов Малинов на 53 години от Хаджидимово  получи условна присъда“Лишаване от свобода „ със срок на  изтърпяване от 3 години и глоба от 100 лева затова , че  на 14.05.2018 година, около 17:40 часа, по улица „Ореляк“ в град Хаджидимово , е бил установен от полицейски служители,че  управлява моторно превозно средство – товарен автомобил марка „Нисан Кингкаб“ с рекордната концентрация на алкохол в кръвта ,2,98 промила , установено по надлежния ред.

Направените разходи в хода на досъдебното производство  в размер на 45 лв. са присъдени да ги заплати  също подсъдимия Малин Костадинов Малинов .

На същия, за извършеното престъпление по чл.343б,ал.1 от НК, не е наложено наказание „Лишаване от право да управлява моторно превозно средство “  тъй като същият  е неправоспособен водач.

До въпросната присъда се е стигнало след споразумение сключено между  прокурора по делото и защитникът –адвокат на  подсъдимия  от Хаджидимово който се признал в съдебната зала за виновен .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене