Любим лекар на пациентите и Лекар на годината за 2018 ще бъдат наградени на церемония в Радио Благоевград на 18 октомври

На 18 октомври 2018г., четвъртък, от 19.00 часа, в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде официалната церемония по награждаване на Лекар на годината за 2018г., излъчен от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз – Благоевград и Любим лекар за 2018, избран чрез гласуване в Радио Благоевград.

Грамотите и наградите ще бъдат връчени от председателя на РК на БЛС – д-р Дафина Тачова и директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка.

Лекар на годината се излъчва ежегодно от лекарската колегия в област Благоевград.

А в продължение на месец пациентите имаха възможността да гласуват за своя Любим лекар. Номинациите се събираха на Фейсбук страницата на Радио Благоевград, на имейл и по телефон в Радио Благоевград. Всеки имаше възможността да отличи и предложи за Любим лекар на област Благоевград лекаря, на когото има доверие и когото цени и уважава. Номинации подадоха над 250 човека, които са отличили лични лекари, педиатри, хирурзи, неонатолози и други.

Имената на двамата избрани лекари – на колегията и на пациентите ще станат ясни на самата церемония, която се провежда в навечерието на Празника на българския лекар.

На 19 октомври – когато църквата почита Свети Йоан Рилски, се чества Денят на българския лекар. Според преданието Свети Йоан Рилски Чудотворец е извършил много чудеса: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерил и изцерява от разни болести благочестиви люде, опазва манастира си чрез своята благодатна сила. Ето защо българските лекари са избрали Свети Йоан Рилски за свой закрилник.

В навечерието на този празник, нека кажем нашето голямо БЛАГОДАРЯ на лекарите, които уважаваме и ценим!

Заповядайте!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене