Центърът на град Гоце Делчев се разпродава!

СБЪДНА СЕ ТОВА, ЗА КОЕТО ВИ ГОВОРИХМЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ – ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ НА ГРАДА НИ УМИРАТ!

Центърът на град Гоце Дел­чев умира, говорим за цен­тралната част, улиците около община, парка, площадите… Основният аргумент, който ние от вестник „Градът“ в се­рия публикации лансирахме, е липсата на какъвто е и да е бизнес нюх у собствениците на имоти, с претенциите им без покритие, със заблудата, че имат нещо наистина ценно. Оказва се, че не е така, оказва се, че заради собствената си посредственост и глупост, по­вечето собственици на имоти в централната градска част на Гоце Делчев са обявили имо­тите си за продан, щото не ус­пяха да наложат идеите си за „даване под наем“. Една бърза справка в сайтовете за про­дажба на имоти показва и до­казва нашите думи. Решихме в този репортаж – анализ да ви ги приложим като доказател­ство за всички наши статии по въпроса.

Култовото заведение „ШАНС“, намиращо се на улица „Царица Йоанна“, заведение, което през годините събра и ожени много двойки, създаде хиляди приятни спомени от лични и обществен празнен­ства, днес тъне в разруха, тъне, защото улица „Царица Йоан­на“ се обезлюди, защото не се намери един свестен ресто­рантьор, който да го вземе и да го разработи. Претенциите на собственика за продажба­та на имота са 225 000 евро, нещо определено нечувано по тези ширини. За сведение с тези пари можеш да си ку­пиш действащо заведение на курорта „Свети Власт“ или на Боровец, Банско… В София дори, но тук е казано „ще ис­каме и невъзможното, щото нямаме друга алтернатива“ и порочният кръг се завърта. Ако някой се намери да брои тези пари за стария „ШАНС“, това ще трябва да е някой арабски шейх, сантиментален към град Гоце Делчев, щото броиш ли ги един път тези пари, потъваш. Няма как да ги избиеш заради високите да­нъци по центъра, продавайки пържени картофи и дреболии на хората, под звучите на вие­ща имитация на чалга.

Малко по-трезво мислят собствениците на огромната къща срещу въпросния рес­торант ШАНС, отново на улица „Цари­ца Йоанна“, за която те искат цена от 155 000 евро. Допълнител­на информа­ция: Голяма еднофамилна къща в цен­трална част на град Гоце Делчев, до Градски парк, рекламират си поруте­ният имот те. Къщата е съставена от партерно – търговско помещение с два склада – 126кв.м., два етажа от по 126 кв,м. все­ки и мансар­ден етаж 126 кв.м. (заедно с терасите). Към ползва­емите площи има и 120кв.м. мазе. Общо полезни площи – 624кв.м. Дворното място е 150 кв.м., с гаражна порта и може да се използва за пар­кинг на три автомобила. Дъл­го време и собствениците на този имот, се опитваха да да­ват партерното си помещение под наем, мъчеха се с различ­ни наематели но уви, центъра е съсипан икономически и са си сложили имотът на тезгя­ха.

По-трезво са решили да продадат имота си на центъра собствениците на тази стара съща в град Гоце Делчев, кои­то искат за имота си „скром­ните“ 80 000 евро. Както се вижда, има външна тоалетна, сградата е гредоред и трудно подлежи на реставрация, спо­ред инвеститори трябва да се събори и да нейно място да се построи нов обект. Така я рекламират и собственици­те, къща в централна част на гр. Гоце Делчев с РЗП от 240 кв.м. и 320 кв.м. парцелно място. Имотът е разположен близо до пазара на града в зона подходяща за изгражда­не на търговски обект, с кое­то на практика признават че продават „парцел“ а не „къща“ но сумата която, искат е нере­ална за парцел бил той и на безлюдния вече център.

Ето ви нагледен пример за това което вестник „Градът“ говори от доста време на­сам. Проблемът е сериозен, примерите могат да продъл­жават с фалиралото заведе­ние „Органза“, обектите по „Търговска“, които с години се „красят“ с надпис „Дава се под наем“… Сградата на бив­шия съвет срещу площад Гоце Делчев се разпадат също, те също са стар гредоред, рес­титуирани, но собствениците не се трогват да предприемат нещо, прибират наемите от заведенията долу и си тра­ят. Въпрос на време е обаче и те да си обявят имотите за продан, щото видимо нямат интерес да ги развиват. Ето ви няколко реални причини защо не се радваме на пълен център, защо инвеститорите вложиха пари по перифери­ята и си разработиха свои зони за бизнес. Не е логично да плащаш наеми и разходи, несъвместими с реалното по­ложение в държавата и гра­да. Силно се надяваме тази наша поредна кампания да подейства отрезвително на повечето собственици и да актуализират претенциите си спрямо реалността, а не меч­тите си.

 

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене