Няма шега: Комикът Володимир Зеленски спечели президентските избори в Украйна

Комикът Володимир Зеленски печели с убедителна победа на президентските избори в Украйна, показва екзит пол проучване. 41-годишният кандидат, чийто единствен политически опит е да изпълни ролята на държавен глава в телевизионен сериал, е получил 73% от вота, сочи проучването, цитирано от БГНЕС.

 

Веднага след като научи, че е спечелил вота, Зеленски заяви: „Всичко е възможно!“. Той обеща никога да не изостави украинския народ.

 

„Няма да има някакъв патос, просто искам да кажа „Благодаря!“ на моите родители за подкрепата, на моята съпруга – за силата и издръжливостта, на украинците, които ме подкрепиха – благодаря, на тези, които направиха друг избор – обещавам, че никога няма да ви подведа“, каза Володимир Зеленски пред своите привърженици.

 

Владимир Зеленски (41 г.) e актьорът, който изигра Наполеон и президента на Украйна в кинокомедия.

 

Роден в Кривой Рог, той получава юридическо образование, но не работи дори ден по своята специалност. Той създава успешно студио, което произвежда хумористични предавания, комедийни филми и сериали. В един от тях – „Слуга на народа“ – Зеленски играе учител, който става президент на Украйна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене