Обявиха конкурс за поста на навършилата пенсионна възраст шефка на Строителната гимназия и в още 5 училища в областта

Конкурси за директори на 6 училища в Пиринско обяви Регионалното управление на образованието в Благоевград. На първо място в списъка е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – Благоевград. Там от 3 г. временно изпълняващ длъжността директор  е инж. Евтимка Митева, а самата тя отговаря на условията за пенсиониране.

Конкурси са обявени и за шефските постове в петричките І ОУ „Кочо Мавродиев“, СУ „Антон Попов“, СУ „Св. Климент Охридски” – Слащен, Професионалната техническа гимназия в Сандански, СУ „Н. Й. Вапцаров” – Хаджидимово, чийто директор Мариана Боянина също отговаря на условията за пенсиониране.

Срокът за подаване на документи е до 27октомври, като конкурсът ще се проведе в три етапа: по документи, писмен изпит – тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността, и интервю. Сред изискванията са кандидатите да имат не по-малко от 5 години учителски трудов стаж.

Припомняме, че предишните конкурси, общо 11, за директори на училища, чиито ръководители бяха временно изпълняващи длъжността или отговаряха на условията за пенсиониране, се проведоха през месец юни. За обявените 11 места имаше 16 кандидати. Явилите се 9-има вр.и.д. директори, сред които  Димитрина Иванова на ПГТЛП в Благоевград, Мария Георгиева на НПГ „Ангел Живков”, на ПГ по МСС в Гоце Делчев, Лиляна Качулска на обединеното училище в Долно Осеново станаха титуляри на постовете си, а училищата в Кресна и в с. Беслен са с нови директори.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене