Без категория

Екшън като на филм се разигра вчера сутринта. 52-годишна тръгна гола по улиците в знак на протест.

Димитър Ганчев

Красимира Лазарова предприела крайната мярка, защото бившият градоначалник я обвинил, че му отровила 15-те кокошки

Екшън като на филм се разигра вчера сутринта в бобовдолското Мало село. 52-годишната Красимира Лазарова тръгна чисто гола по улицата пред смаяните погледи на съседи и преминаващи с коли покрай къщата в края на селото, където Лазарова живее със съпруга си Кирил и дъщеря им Лили, пише вестник “Вяра” в днешния си брой. Причината за случилото се са отровени кокошки на съседите на Лазарови – Димитър и Иванка Ганчеви. Ганчев, който е бивш директор на мините, кмет и председател на Общинския съвет в Бобов дол, я обвинил, че е отровила кокошките му. Това провокирало Красимира да свали дрехите си и да покаже, че не е крадла, нито убийца на животни, твърдят близките й. В знак на протест срещу несправедливите обвинения и опетняването на нейната чест тя излязла гола на балкона, после на двора и тръгнала по главната улица. От полицията подозират, че неадекватното поведение на Лазарова се дължи на психично заболяване. Заради това вчера са й направени медицински прегледи. Пред очите на репортер на “Вяра” Красимира беше закарана с полицейска кола в управлението на полицията в Бобов дол. Жената крещеше от колата. В същото време Димитър Ганчев и Бойчо Георгиев, който е бивш кмет на Мало село, даваха обяснения на полицаите. Ганчев подписваше и писмени показания. Двамата отказаха да говорят за случилото се. «Какво да кажа? Ненормална жена, два пъти излиза гола на средата на улицата. Ненормален човек», коментира Георгиев. «Три пъти излиза на улицата гола. Хората я гледат, рейсът мина за Дупница, деца има», каза Ганчев.

Кирил и Лили Лазарова са категорични, че семейството им няма нищо общо с отравянето на пернатите. Двамата се оплакаха не само от съседите си, но и от действията на полицаите, извикани да озаптят Красимира. Твърдят, че служителите на МВР са упражнили насилие спрямо тях. „Ганчеви викнаха полиция. Обвиниха ни, че сме им отровили кокошките. Жена ми беше гола, криминалистите я качиха в колата и я закараха нагоре, па къде че я карат, они си знаят”, каза Кирил Лазаров.

Възрастният човек показа ръката си, на която имаше червенина, и посочи, че е направена от един от полицаите. «Имам синина. Един полицай ме дърпа. Тези полицаи са хора на Ганчев. Пенеже се караме с Ганчеви и ни съдят, те викат полицаите. Викат едни и същи, идват, тормозят ни. И полицията ни тормози, и Ганчеви ни тормозят», почти през плач обясни Кирил. Той заяви, че съпругата му не е излизала без дрехи извън двора. «Нищо не е направила, а я съдят.

Тя си има право да ходи гола, беше чисто гола, но в двора. Каквото иска, това ще прави, тя си е в двора. Полицаите даже я удариха, като й слагаха белезниците», допълни Кирил.

Дъщеря му ридаеше и говореше по телефона. «Полицаите ме дърпаха и мен, май ми счупиха ръката. Извиха ръката на майка ми, насила, с бой я вкараха в колата», обясни младата жена.

За коментар потърсихме говорителя на Областната дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка. Тя обясни, че дежурна група от Районното полицейско управление в Бобов дол е пристигнала на място след сигнал на гражданин за отровени 15 кокошки, в който се посочва и заподозрян – 52-годишна жена. «Полицаите са отишли, за да бъдат снети обяснения на жената. Тя отказала да съдейства на служителите на реда. Започнала да крещи. Ходела е гола по осевата линия на пътя Мало село-Големо село. Имало е опасност както за нея, така и за водачите на пътя. Полицаите са употребили помощни средства – белезници. Жената е закарана в управлението на полицията в Бобов дол. Тъй като има съмнения, че не е добре психически, е извикан лекар от Спешна помощ в града, който е прегледал жената. Впоследствие тя е закарана за преглед в болница в Дупница, но резултатите и заключението още не са готови», обясни Табачка. Стана ясно, че заради нарушение на обществния ред Лазарова е отнесла акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Размерът на наказанието ще бъде определен от съдия.

Припомняме, че сагата «Лазарови-Ганчеви» е от няколко години. Двете съседски семейства са се хванали за гушите, като Иванка Ганчева съди Красимира Лазарова за обида. Миналата година Лазарова, която е тъща на небезизвестния дупничанин Мите Френскио, неколкократно идва в редакцията и се оплаква от Ганчеви. Едно от твърденията й е, че Иванка и Димитър наричали нея и дъщеря й циганки и магистралки, като за същото е съдена тя.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене