ВИДЕО: Няма охлаждане на отношенията между БСП и ДПС в Гоце Делчев

Валери Сарандев

„На този етап, няма охлаждане на отношенията БЦП – ДПС след изборите в Гоце Делчев“. Това заяви пред медиите днес (четвъртък) лидерът на БСП Гоце Делчев, Валери Сарандев. Той подчерта, че на ниво община, двете партии винаги са партнирали добре за успешно решаване на социалните проблеми. А на национално ниво, еднопартийното управление за страната няма бъдеще. Коалиционното управление дава възможност ползването на различни лобита на коалиционните партньори което е гаранция за по-ефективно вдигане на жизнения стандарт на хората, смята още Сарандев.

Неврокопския лидер на червените изтъкна фактът, че „Коалиция за България“ в община Гоце Делчев е единствената политическа сила, която е увеличила броя на гласувалите за нея с близо 800 гласа в сравнение с предходните парламентарни избори.

„На местно ниво ние работим добре с ДПС и няма охлаждане на отношенията ни с тях“, заяви Валери Сарандев.

Отцепването на ляво мислещи избиратели чрез появата на Първановото АБВ и неоправданите очаквания от правителството на Орешарски за по-големи социални придобивки за гражданите са основните причини за лошите резултати които се получиха за „Коалиция за България“, обясни Валери Сарандев.

На въпрос, дали в БСП Гоце Делчев е обсъждана оставката му като лидер на местната структура, Сарандев отговори, че на този етап, такъв въпрос не е повдиган, но на предстоящото събрание на партията в понеделник е възможно, някой да повдигне и този въпрос, допълни неврокопския лидер на червените. „Не съм свикнал да губя! Ще се стремя да подобря тези резултати и на следващите избори ще извадим отчетем по-добри резултати от сегашните“, заяви на края Валери Сарандев.

Всичко каквото беше казано на пресконференцията вижте на видеото

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене