Театрали самодейци от Разлог омагьосаха публиката на карнавала в Струмица, кукери от 7-те квартала гониха злите сили в Ямбол

Разложани записаха отлични представяния в два различни карнавала, които се проведоха в един и същи ден, но на стотици километри един от друг.
Самодейният театрален състав към НЧ -15.09. 1903-1909″ за втора поредна година представи Разлог на Международния карнавал в Струмица С различни от традиционните български костюми актьорите много успешно се вписаха в пъстрия струмишки парад, събрал образи и цветове от цял свят. Идейната хореография, красивите костюми и маски, както и доброто изпълнение получиха комплиментите на домакините и гостите на Струмица.
Театралите взеха участие в карнавала в Струмица с помощта на община Разлог, а на място те получиха подкрепа от зам. кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, д-р Мария Копанарова – председател на ОбС – Разлог, и финансовия директор на общината Тодор Дамянов.

В същия ден сборна кукерска група от 7-те квартала на Разлог взе участие в маскарадния фестивал „Кукерландия“ в Ямбол, в който дефилираха общо 64 групи от страната и чужбина. Разложката група представи обичая по гонене на злите сили, който се изпълнява в началото на годината .
За своето участие сборната кукерска група от Разлог, водена от Нина Кисова – началник отдел ОКМДС, получи диплом и покана отново да участва в невероятното мероприятие следващата година. Предстои изява във Фестивала на маскарадните игри в Стара Загора, където групи от цялата страна ще представят традиционни зимно-пролетни игри на площада пред общината.
ИВАН ИВАНОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене