Гастарбайтери от Рибново пропищяха от Испания заради огромна дупка, изкопана в част от имота им

Семейство гастербайтери от Рибново в Испания изпратиха до медията ни снимки на изкопан голям ров на улицата, който е навлязъл с метри в собствения им ограден с мрежа имот.

„Става въпрос за ремонт на водопровод и поставяне в изкопания ров на кранове, които дефакто ще се намират в нашия частен имот“, съобщиха потърпевшите и поискаха адекватен отговор от компетентните институции дали това е редно и законно.

Хората се притесняват, че са планували скоро на мястото на оградата с мрежа, под която е изкопан ровът, да изградят масивна ограда, с която да си заградят новопостроената си къща с парите, изкарани от работата им в Испания, и се притесняват,че водопроводните кранове, които предстоят да бъдат поставени след почивните дни ще попречат на строителството на предвидената от тях ограда.

Другото притеснение на собствениците на новопостроената къща е, че при всяка авария ще се копая в двора им на самия вход на заведението, което имат намерение да отворят в къщата си.

„Помолих кмета Феим Иса да ми обясни какво се случва и дали е законно навлизането на изкопа в двора на къщата на дъщеря ми Шерифе  Джамалова Мекерезова като му заявих, че  ще я заровя до тротоара за да не пречи на входа на къщата, а той ме заплаши с полиция и белезници“, съобщиха родителите на гастарбайтерите Джамал Мекерозов и съпругата му, които са оторизирани от децата им да наглеждат и пазят новопостроената им хубава къща.

Родителите на собствениците на къщата, построена на дарен от тях имот на дъщеря им, смятат, че от ВиК са копали и навлезли в частната собственост, без дори да уведомят или обяснят за намеренията си, поради което се наложило да търсят отговори от кмета Феим Иса.

Те настояват водопроводните кранове да бъдат поставени на улицата извън къщата.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене