Разбиха експериментален уред за контрол на нивото на водата в резервоар в село Ново Кономлади

В рамките на часове, след монтирането на нов експериментален уред, с който се контролира нивото на водата в резервоара на петричкото село Ново Кономлади, той е потрошен, алармира началникът на ВиК –Петрич, инж. Ивайло Христов. Инцидентът е станал през деня, и за него е станало известно от техниците на петричкото водно дружество.

В следобедните часове те се върнали отново до резервоара за да проверят параметрите на току що монтирания уред, който по документи е произведен в България и струва около 1000лв, каза началникът на водното дружество в Петрич. На място те намерили разбитата вратата с катинара, която пазела експерименталното устройство, което се внедрява по програма от ВиК –Петрич в по-големите петрички села и града.

Вътре, където е било устройството, техниците намерили по земята измъкнати жици, счупена антена, срязани други допълнителни материали с които е било укрепено устройството. “Вероятно се касае за погром, който е извършен от местен човек.
Няма кой друг да направи подобна глупост“, поясни Ивайло Христов.
Той е направил писмено изложение до петричката полиция, с което уведомява за инцидента в село Ново Кономлади. Със случая е запознат и петричкият кмет Димитър Бръчков.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене