Местния печат

„Струма“

Кюстендилец, осъден на 20 г. за убийство на приятелката си, търси от затвора 25 000 лв. за изчезнала негова картина след изложба в Канада

Осъденият на 20 години затвор заради убийството по особено жесток начин на приятелката си кюстендилец Алберто Йорданов води дело за 25 000 лв. за изчезнала картина и за неимуществени вреди, които е претърпял вследствие на това.

Началникът на РУП – Петрич напуска, подаде рапорт за пенсиониране

Началникът на Районното управление на полицията в Петрич Иван Харизанов депозира молба за пенсиониране до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова чрез директора на областната полицейска дирекция комисар Росен Танушев.

Откриха очевидец на убийството в Банско след 2 осъдителни присъди на бизнесмена Кр. Крулев

Дълго търсеният ключов свидетел на делото за убийство срещу варненския бизнесмен Красимир Крулев се появи на светло. Георги Унгурянов е бил открит от полицаите на домашния си адрес в Русе.

Ст. Павлов и Вергил Кацов: Предричаме касиране на изборите за съветници в Дупница, броенето на бюлетините откри фрапиращи нарушения

За касиране на изборите за Общински съвет в Дупница настояха жалбоподателите по делото, водено в Административен съд – Кюстендил. Двама от партийните лидери – Станислав Павлов /БСП/ и Вергил Кацов /Народен съюз/, са категорични, че заради множеството изборни грешки и нарушения, открити по време на повторното броене на 14 чувала от бюлетините на СИК-ове от общината, е наложително съдът да касира изборите, а не да разпореди преизчисляване на мандатите.

„Вяра“

Самоковският ортопед Румен Бончев се обиди за 50 000 лв. на пациентката Добринка Джоргова, ожалила се от тормоз, съдия Светла Пейчева сложи кръст на жалбата му

Съдия Светла Пейчева от Дупнишкия съд сложи кръст на жалбата на самоковския ортопед Румен Бончев, който нападна пациент със счупена ръка и за капак я даде под съд, защото се оплака. Докторът се обидил за 50 000 лв. на уважаваната учителка в столично школо Добринка Джоргова от Говедарци. В три поредни съдебни заседания адвокатът на лекаря Паунова не могла да поправи пропуските в тъжбата на доктора.

Пияната Росица Филипова се хвърли пред колата на екскмета на село Блатино Ботьо Дончев край „Цигането” в Дупница

Страшен екшън се разигра вчера вечерта в Дупница. 55-годишната Росица Филипова изскочи пияна на пътното платно в кв. „Горна махала” пред колата на бившия кмет на дупнишкото село Блатино Ботьо Дончев. Инцидентът се разигра на пазара при „Цигането” в града около 19,30 часа. Потърпевшата се е отървала с комоцио от катастрофата.

Кметът Калин Гелев: Руснаците мълчат за СПА комплекса в Сапарева баня, връщаме 500 000 лв. на ДФ „Земеделие“ за 2 недоправени екопътеки

Новият кмет на Сапарева баня Калин Гелев завари 20 000 лв. по сметките на общината. С тези средства са разплатени възнагражденията на членовете на СИК в изборите и 10 000 лв. са дадени за плана за управление на НП „Рила”.

Избраната с 1 глас преднина Росица Илиева сдава кметския стол в Дяково

Нови избори за кмет на Дяково ще бъдат проведени в дупнишкото село. Вотът се налага, след като Административният съд в Кюстендил отмени проведения вот, който с един глас спечели Росица Илиева от БДЦ – кметица на селото допреди 4 г.

Общинските съветници гласуваха между 600 и 800 лева заплата за кметовете на радомирските села 

Заплатите на кметовете на кметства в община Радомир определиха общинските съветници на вчерашното си заседание. Управниците в 14 от 15-те кметства ще получават месечно възнаграждение между 600 и 800 лева. В Старо село предстои нов избор на кмет с указ от президента. Докладната записка за възнагражденията на селските управници бе внесена от кмета на община Радомир Пламен Алексиев и приета от всички съветници.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене