Банско – домакин на фолклорен фестивал „МЕЖДУ ТРИ ПЛАНИНИ” 2014

   Фолк-фест Банско

За единадесета поредна година Банско е домакин на Фестивала за автентичен фолклор „Между три планини” – съвместна инициатива на община Банско и Продуцентска къща „Едита Груп”. Фестивалното събитие е част от Националния културен календар и се провежда на 31 май и 1 юни 2014 г. на Централния площад в града. Този фестивал е доказателство за съхранените национални традиции и приемствеността между поколенията, за силата на българския дух и богатството на българския фолклор.

фолк-фест-Банско

     В двата фестивални дни Банско е сцена на самодейността – певци и танцьори от цялата страна ще се надпяват и надиграват в красивия курортен град. На фестивала ще участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканския регион. Традиция е на сцената на фестивала да се представят български обреди, обичаи и народни носии от различни етнографски области.

IMG_2972

     Всяка година фестивалното семейство се обогатява с нови самородни таланти. За първи път на тазгодишното издание ще се представят изпълнителите от с. Дъбница, с. Кърналово, с Самуилово, с. Кресна, с. Генерал Тодоров – община Петрич,  с. Поленица, общ. Сандански и други.

фолк-фест-Банско

     Гости на XI Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” са артистите от Фолклорния танцов ансамбъл «София 6» с  художествен ръководител Николай Несторов. Трупата е лауреат на отличия и награди от републикански и престижни световни фестивали. Специално за фестивала  българските виртуози са подготвили оригинална програма.

За всички, които искат да съпреживеят фолклорната магия на „Между три планини”, Банско ви очаква на 31 май и 1 юни  2014 година от 11:00 часа на централния площад Никола Вапцаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене