Гурбетчия се върна от Германия, сгоди за една от най-красивите девойки в Крибул

27-годишният Емил Емилов се върна от дълъг гурбет в Германия, за да се сгоди за своята дългогодишна любов – красавицата Инес Садъкова. Емил използва последните дни от лятото, за да предложи брак на момичето на своето сърце и да й се врече във вечна вярност.

След дълги приготовления младият мъж заедно с десетки роднини отиде в дома на своята бъдеща съпруга и поиска ръката й. Пред вратата й обаче чакаха нейни роднини и приятелки, които накараха младоженеца да я откупи. След не много дълги пазарлъци той вече беше при жената на своето сърце и сложи на ръката й красив годежен пръстен. Последва дълга целувка под възгласи „Горчиво“.

След дълго шествие от коли с надути клаксони булката бе въведена в новия си дом, където купонът продължи до малките часове на петъчното утро, вечерта младото семейство отпразнуваха своя годеж в ресторанта на Крибул заедно с около 300 души, приятели и роднини на двете фамилии Емилови и Садъкови. Специално за това от Германия и от други части на света се върнаха дългогодишни приятели и колеги на младоженеца.

За доброто настроение на гостите се погрижи оркестър от село Абланица, а хората се виха до късно вечерта. Новото семейство от китното родопско село приемаше поздравления и пожелания за много щастие, късмет и дълъг семеен живот от близо и далече, а гостите им направиха деня незабравим.

Неописуемо щастие искреше от очите на Емил и Инес, които с трепет очакват сватбения си ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене