Кметът Мименов: Работим перфектно с министър Нанков!

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, който е от ДПС, също подкрепя министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, и е против освобождаването му от поста.

„Работим перфектно с този министър. Винаги разговаря открито с нас, има чувствителност към проблемите на общините, към малките населени места. Благодарение на него се стигна до отпускането на сериозна финансова сума за укрепване на свлачището в село Плетена. Той разбра, че са застрашени здравето и живота на десетки хора и на момента предприе необходимите стъпки за решаването на този голям проблем в селището”, твърди кметът Мименов.

Той допълни, че в пълен синхрон се работи между община Сатовча и МРРБ и по отношение на останалите проекти, общинската управа има пълното съдействие на министерството.

„Лично мое мнение, че министър Нанков трябва да остане на поста си. Ако има виновни за трагедията край Своге, нека си понесат отговорността с цялата строгост на закон, но не считам, че регионалният министър трябва да се превръща в изкупителна жертва”, допълни управникът на община Сатовча.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене