Без категория

ГЕРБ с двойно по-висок резултат от БСП в Гоце Делчев, ДПС бие в селата

гласуване

ГЕРБ е първа политическа сила в Гоце Делчев на евровота. За партията на Бойко Борисов са гласували 2394 избиратели в 23-те секции, разположени на територията на града.

Въпреки добрата и премерена предизборна кампания на БСП, столетницата се представи с рекордно нисък резултат и спечели едва 1683 гласа.

Неочаквано голяма подкрепа в Гоце Делчев получи партията на новия политик Николай Бареков, за която гласуваха 628  души. С този резултат „България без цензура“ стана трета политическа сила.

Коментарите след изборите са, че голяма част от гласовете на ББЦ са дошли от симпатизанти на БСП и ДПС.

На четвърта позиция се нарежда ДПС с 288 бюлетини.

Ниската избирателна активност на евровота в неделя се отрази и на резултатите в християнските села в община Гоце Делчев.

В Мусомища и Борово ГЕРБ има убедителна преднина, а в селата Баничан, Добротино и Делчево води БСП.

До урните в село Добротино са отишли едва 13 гласоподаватели, а в село Делчево – 22-ма. И в двете села живеят малко и предимно възрастни хора. Въпреки това в населените места има по един глас за Николай Бареков. За неговата партия, макар и малко, са гласували и в мюсюлманските села.

В останалите села на община Гоце Делчев, които са големи и са населени предимно с мюсюлмани, избирателната активност е далеч по-висока заради масовото отиване до урните на дисциплинирания и твърд електорат на ДПС. Това на практика стопи буквално резултатите на другите политически партии в града и ДПС стана първа политическа сила в община Гоце Делчев.

Село Брезница, което е най-голямото в цялата област, остава непоклатим бастион на Движението за права и свободи в общината. Там общо в четирите секции за ДПС са преброени 1513 гласа. В съседните села Корница и Лъжница за ДПС бюлетините са съответно 481 и 629, а подкрепата за БСП, ГЕРБ и ББЦ е нищожна.

В селото на областния лидер на ДПС Ведат Хюсеин – Буково, партията на Местан е подкрепена от 488 души, като за БСП и ББЦ са гласували по 8 души, а за ГЕРБ – 9.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене