Най-верните хора на разстреляния Жоро Илиев бдят над майка му! Едно нейно позвъняване е достатъчно, за да…

Почернената леля Венка пак остана сама, помага на дъщеря си Мариана в грижите за близначките Сама остана майката на убитите Васил и Жоро Илиеви леля Венка, разкри пред “България Днес” треньорът по борба Стойчо Иванов. Почернената жена се е разделила окончателно с гаджето си дядо Митко, с когото деляха един покрив в панелен блок в Кюстендил. Сега леля Венка се е посветила изцяло на внуците си, разкриват хора от града. “Венка се раздели с приятеля си Митко, много лош късмет има тази жена. Мъж загуби, двама синове погреба. Сега се е отдала да помага на дъщеря си Мариана, която в края на миналата година роди близнаци”, разкрива Иванов.

gallery

Комшиите не леля Венка единодушно я описват като дръпната и особена жена. Тя облича траурните черни дрехи съвсем млада. Мъжът й Андрей, който работи като миньор в Бобов дол, умира едва 38-годишен. Венка остава сама с три деца на ръце. След загубата на Васил и Жоро Илиеви почернената майка се затваря и рядко общува дори със своите съседи, разкриват местните. Макар и без мъжка опора, леля Венка винаги може да разчита на закрила, споделят комшии. Ако някой реши да притеснява жената, тя звъни по мобилния си телефон и на място се изсипват за минути няколко едри мъжаги, едни от най-верните хора на разстреляния й син Жоро.

gallery

До жилището бе допуснат само пенсионерът Митко, който дълго време бе опора на почернената майка. Но здравословни проблеми го налягат и вероятно това е причината за раздялата, предполагат близки на семейството. “Венка взима 150-160 лева пенсия, които се полагат заради съпруга й. Тя няма и година трудов стаж, въпреки това жената подари на приятеля си една “Лада”, най малко 1600 лева струваше”, цъкаха преди време от завист комшиите на висаджийската майка в Кюстендил. Сега Венка решава да се посвети изцяло на своите внуци, родени от дъщеря й Мариана, пише bgdnes.bg. Тя и до ден днешен вярва, че синът й Георги се е преродил в големия й внук, който носи същото име. Жената със сълзи на очи споделяла пред свои близки, че приликата била не само външна, но сходство имало и в характерите между чичо и племенник.

През декември баба Венка бе сполетяна от едно щастливо събитие. На дъщеря й Мариана се раждат близначки – Ема и Александра. Едната е кръстена на баща си Емил Котев, а другата на дядо си Александър. Близки до семейство Илиеви с мъка споделят, че леля Венка така и не успяла и до ден днешен да се помири със съпругата на малкия си син – Мая Илиева. Вдовицата така й не успява да роди свои деца. Приживе босът на ВИС-2 й води у дома като подарък за рождения ден две момиченца, осиновени от италианско сиропиталище. По-голямата Андреа е дете, плод от връзката на италиански гангстер и проститутка. Когато бебето е 4-месечно, бащата е разстрелян и майката се отказва от него, оставяйки го в дом за сираци, твърдят запознати. По-малката Криста е кръстена от приемната си майка Мая, която я нарекла на Коледа, когато бебето е родено. Появява се в дома на Мая и Георги в Панчарево едва 40-дневно. Към семейството по-късно се присъединява и момченцето Васко, който пък е кръстен на разстреляния батко на Главния – Васил Илиев.

След убийството на Жоро Илиев децата са изпратени в Испания, където Мая има наследена огромна тузарска къща. По-късно момичетата са записани в швейцарски колеж срещу солидна годишна такса. Според близки на семейството Васко също е с двете си сестри. Малко се знае за биологичния син на Георги Илиев – Румен. Според хора от обкръжението на Главния майка на детето е варненката Евдокия, дъщеря на местен мастит адвокат. Детето никога не е било официално признато от боса на ВИС-2.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене