Отсякоха опасното дърво в центъра на Благоевград!

Сигнал от разтревожени граждани постъпи в редакцията на Топ Преса. Дървото е наполовина изсъхнало, клони падат от силният вятър и е доста опасно за преминаващите по пешеходната ул. „Тодор Александров“. Здравейте, Топ Преса! Обръщаме се към вас, защото след вашите публикации институциите започват да си вършат работата. Радваме се, че си имаме такава медия в Югозапада. Искаме да ви съобщим за едно опасно дърво намиращо се на ул. „Тодор Александров“ 19. От 4-5 години то не вирее нормално, наполовина е изсъхнало и клоните му постоянно се чупят и падат. Молбата ни към вас е просто да го снимате и да го покажете. Сигурни сме, че ще се вземат мерки веднага!

Този сигнал беше публикуван в сайта на Топ Преса.
На 29 май Община Благоевград взе мерки, експертна група е направила оглед, при който е установено, че дървото не е в добро състояние. С оглед осигуряване на безопасността на гражданите Васил Бачев управителят на общинската фирма „Биострой“ изпрати екип, който отстрани дървото. Превантивно бяха премахнати и орязани още няколко болни дървета.

На тяхно място ще бъдат засадени нови. Отсичането на дърветата е извършено от правоспособни специалисти, при спазване на необходимата техника за безопасност. Премахването и кастренето на дървета, независимо от собствеността им, се допуска при доказана необходимост въз основа на експертно становище.

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене