Пламна „Опел“ с контрабандни боровинки, собственикът му Алберд Пешев:Щях да ги продам и да изкарам почивката на семейството си без пари

Волво пълно с контрабандни боровинки, пламна в 14. 18 часа в землището на село Дрангово на път за границата с Гърция. Семейство роми от Враца, което е лагерувало в планина Беласица, с цел бране на черна боровинка, внезапно спряло возилото си, при пламъци а колата.

След като сигнализирали на петричката пожарна, екип се отзовал на мястото на инцидента и погасил възникналия пожар в предната част на колата. Собственикът на л. а марка „Волво“ Алберд Пешев, обяснил, че превозва в купето и багажника голямо количество набрани от семейството му черни боровинки и смятали да ги продадат на пазарите на курортите в Гърция, за да изкарат една безплатна почивка.

Те щели да се върнат отново в Петрич, за беритбата на червена боровинка, която тази година е в пъти повече от миналата година. След погасяването на пламъците, е извикан екип на криминална полиция, който установил, че собственикът на пламналата кола с боровинки, няма разрешение за брането и превозването им. Съставен е протокол за нарушение, който е подписан от нарушителя, на който му е наложен акт, казаха вчера от РУ-Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене