В 30 дневен срок настаняват в психодиспансера в Благоевград Шабан Меймиш от Лъжница

Вчера ,  състав на Районен съд Гоце Делчев постанови   в 30 дневен срок 27 годишния Шабан Меймиш от гоцеделчевското село Лъжница да бъде въдворен за лечение в психо диспансера в Благоевград .

Вещото лице потвърди в съдебна зала психическите отклонения на Шабан довели го до състояния на агресивност , в това число и до отправените закани към директорката на детската градина „Мечта“в селото  за убийство  и към децата от  градината към които Шабан във фейсбук  се закани че ще  ги изколи .

Вчера Шабан Меймиш успя да изправи на нокти и съдийският състав в Гоце Делчев гледал мярката му ,като заяви че получавал послания от извънземни и от различни организации в чужбина . Чувал гласове  които  направлявали действията му в опит да защити семейството си което според него било в опасност.

В съдебна зала присъстваха и родителите на младия мъж които потвърдиха, че синът им действително има психични проблеми и не веднъж са го водили за това на лекар в Разлог. Изписвани му са за лечение различни медикаменти но той  не ги вземал което рязко влошило състоянието му .

Както писа Топ Преса, Окръжен съд Благоевград на предното заседание  потвърди определението на Районен съд – Гоце Делчев и остави в ареста Шабан Меймиш  .Той бе обвинен в закана с убийство, престъпление по чл.144,ал.3.

Съобразявайки се и със заключението от направените съдебно-технически експертизи на видеоклиповете, окръжните съдии счетоха, че е на лице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемият Шабан  Меймиш  към деянието, за което е обвинен, а именно заплахи за саморазправа и убийство към хора и деца от родното му село Лъжница  в частност от детската градина“ Мечта“ .

Така , Окръжен съд – Благоевград остави в ареста Шабан Меймиш  от село Лъжница, а вчера делото бе гледано по местоживеене в Районен съд Гоце Делчев който  определи Меймиш  да бъде въдворен за  лечение в психиатрична клиника .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене