Гл. инспектор „Образование“ при ОбА Цонко Манчев се върна на старата си работа като директор на Трето основно училище „Гоце Делчев“ в Петрич

Цонко Манчев е отново директор на трето основно училище „Гоце Делчев“ в Петрич, след като изтече едногодишния му договор, подписан с общинска администрация, за изпълнение на длъжността гл. експерт „Образование“.

Това е единствената причина, нито е парична или пък друга, коментира той, преместването си на старата работа вчера.

“И двете работи си имат предимствата-едната, че е по-отговорна, а другата има повече свободно време. Но и двете са еднакво привлекателни, и съм ги работил с удоволствие. Всъщност договорът ми с общината изтече на 10 юли, и ден след това се върнах на старата работа, като директор на Трето основно училище – Г. Делчев“, коментира Цонко Манчев. Вчера той наблюдаваше санирането на училището, което е към своя край. Манчев не скри, че като автор на рисунката на фасадната страна, на която той лично е нарисувал образа на Гоце Делчев, ще му е мъчно, че ще бъде заличена от работниците. Това по думите му не е никакъв проблем, тъй като е готов след края на санирането той да нарисува отново за петричани образа на патрона на училището на което е директор. Цонко Манчев не знае кой ще седне на мястото му на главен експерт към ОбА –Петрич. “Не мога дори да подозирам, кой ще е. Това е работа на кмета на Петрич“, поясни бившият експерт „Образование“.

Въпреки че е получавал заплата със сто лева по-малко от сегашната на директор, той изтъкна, че това не е причината за преместването си на старата работа, където се чувства в свои води.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене