Санданско село под ударите на митнически служители за незаконна ракия

Близо 1500 литра ракия са задържали митнически служители по два случая, единият от който в санданско село. Служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали количеството наливна ракия без документи при две отделни проверки в частни домове във Великотърновско и в село в община Сандански.

В началото на този месец, служителите са открили 630 литра наливен алкохол – ракия без документи за платен акциз, съхранявана в туби и бидони. В рамките на проверката лицето, стопанисващо частния имот в село в община Сандански, не е представило документи, които да доказват заплащането на акциза. На мястото е открит малък дестилатор, който не е регистриран и не отговаря на условията за регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.

В момента на проверката казанът не работел. Алкохолът, лулата и капакът на казана са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Сандански. Работата по случая продължава.

Общото количество установен алкохол без заплатен акциз при двата случая –във Великотърновско и в Санданското село, е 1430 литра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене