Силна буря изпочупи клони на пътя Петрич-Първомай,движението замря за половин час

 Силната буря, която вилня в Петрич в часовете от 15.00 до 15.45 часа изпочупи клони на дърветата на пътя Първомай –Петрич. Движението е силно затруднено, казаха вчера шофьори, които подадоха сигнал на спешния телефон 122, за огромното количество паднали клони. Видимостта е била силно намалена. ‘

В момента екип на петричката пожарна са на място и отстраняват падналите клони на дърветата, които са прекършени и лежат на пътното платно. Проблемният участък започва от ханче Сондата. Очевидци твърдят, че цялото пътно платно е осеяно с изпочупени клони. В този участък стават най-много катастрофи именно заради изсъхналите дървета.

Преди година имаше инициатива ореховите дървета да бъдат изрязани, като по този начин се разчисти проблемния участък, за по-голяма видимост на шофьорите. Оказа се, че това не може да бъде направено от община Петрич, тъй като пътната отсечка е собственост на АПИ, и само те са в правото да отредят какво да се прави с дърветата. Вчера бурята повали много от клоните на орехите и единствено това, че колите са спирали встрани от пътя е предотвратило пътни произшествия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене