Тържествено режат лентата на обновения блок на ул. „Христо Ботев“ № 10 в Разлог

В понеделник от 11.00 ч. пред блока на ул. „Христо Ботев“ № 10 в град Разлог официално ще бъде прерязана лентата на сградите обновени по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – първа група”.

Стойността на проекта е 1 081 575.45 лева, с които са ремонтирани

СС „Предел“ – ул. „Опълченска“ 2, СС „Блок Гоце Делчев“- ул. „Гоце Делчев“ 1, СС „Голак“ – ул. „Христо Ботев“ 10, СС „Старата Аптека“ – ул. „Христо Ботев“ 9.

Европейското съфинансиране е в размер на 916 163.35 лева, националното съфинансиране е 161 675.90 лева, собственото съфинансиране е 3 736.20 лева.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

По проекта се изпълняват строително-монтажни работи на четири блока, включващи цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Освен тези мерки в изпълнение по проекта се осигурява достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Основната цел на проекта е постигане и гарантиране на устойчив растеж на град Разлог, чрез комплексно преодоляване на основните икономически, урбанистични и социални проблеми. С реализирането на проекта ще се подобри жизненият стандарт и условията на живот на местното население. Също така ще се осигури по-добро качество на въздух, условия за живот и работна среда.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене