Дупнишката прокуратура се самосезира за хорото в „Близнака“

Районната прокуратура в Дупница се самосезира след публикации в медиите за случая на навлезли в езерото „Близнака“ на Седемте рилски езера таньори, които в събота нарушиха забраната и подлежат на сакнция, съобщи окръжният прокурор в Кюстендил Камелия Стефанова.

Предстои извършването на проверка по реда на надзора за законността на действията на контролните органи. Събитието беше организирано от частна фондация за заснемане на рекламен филм. Все още не е ясно кои са танцьорите, навлезли във водите на езерото „Близнака“.

От Национален парк “Рила” вече обявиха, че ще наложат санкции – както на тях, така и на организаторите на проявата. Санкцията за юридическите лица е до 10 хил. лева.

Неофициално се коментира, че два танцови състава от Дупница са били сред седемте ансамбъла, които се хванаха на хоро в събота на Седемте езера в опит да поставят рекорд за Гинес. Все още не са индентифицирани точно танцуващите по водите на „Близнака“. Проверката ще приключи в срок, определен от наблюдаващия прокурор, добави окръжният обвинител на Кюстендил Камелия Стефанова.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене