Горя сушилнята за дрехи в мазето на сградата на Христо Малчев в бившия завод БеласицаРоднини

В 18. 42 часа петричките огнеборци погасиха възникнал пожар в мазе в сградата на бившия завод ЗИНО, който след приватизацията стана собственост на ексобщинския съветник от БСП, и настоящ член на управата на общинската структура на социалистите Христо Малчев. Огънят тръгнал от сушилня на дрехи в мазето, информира началникът на РСПБЗН-Петрич, гл. инспектор Стоян Тилев.

Благодарение бързата намеса на огнеборците пламъците не са обхванали съседните на сушилнята други етажи, които се отдават под наем на гръцки фирми от собственикът Хр. Малчев. Следствена група изяснява причината довела до пожара в мазето на бившия завод ЗИНО. Докато бе общински съветник от редиците на БСП Христо Малчев бе трън в очите на управляващите, с дръзките си въпроси.

Този мандат е извън редиците на общински съвет и това ярко кореспондира с качеството на работа на петричките парламентаристи, без ярки „дразнители“, какъвто бе Малчев. Фирмата му се намира в промишлената зона, където се съсредоточени останалите фирми на колегите му, част от които са били депутати, а други са активни в гражданската си позиция на контрол на действията на общинските съветници и в момента.

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене