Григор Димитров спечели здрава битка с Тиафо в Торонто

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи американеца Франсис Тиафо с 2:1 сета – 7:6 /1/, 3:6, 7:6 /4/ в мач от третия кръг на Мастърс турнира в Торонто и се класира за четвъртфиналите на състезанието. Първата ни ракета очаква победителя от двубоя между Кевин Андерсън (Южна Африка) и Иля Ивашка (Беларус).

Това бе първи двубой между първата ни ракета при мъжете и 20-годишния американец, който е номер 41 в световната ранглиста към момента. Съперниците изиграха здрав мач, в който Димитров надделя, недопускайки разколебаване в тайбрека на третия сет.

Първият сет бе решен също след тайбрек, в който Григор Димитров бе много стабилен. Преди това двамата тенисисти размениха по един пробив. Американецът успя да изравни за 1:1 след по-добър втори сет, в който се възползва от грешки на първата ни ракета и спечели с 6:3.

Третият сет стартира лошо за Гришо, който допусна пробив, но успя на свой ред да пробие противника си за равенство 2:2. Отново се стигна до тайбрек, в който Тиафо поведе, но най-добрият ни тенисист показа класа и пречупи американеца.

 

/Gong

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене