Седем бебета от началото на мандата нареждат ОбС- Благоевград сред най-репродуктивната местна власт

Седем бебета, изплакали от началото на мандата на ОбС – Благоевград в семействата на общински съветници, нареждат настоящия местен парламент в челото на класация за най- репродуктивна местна власт. Своеобразният рекорд е пример за лична ангажираност и принос на народните избраници за справяне с проблема с ниската раждаемост и застаряване на населението в общината и държавата.

Изборите за местна власт в края на 2019 година дадоха мандат на 41 мъже и жени да управляват общината за срок от 4 години, задължавайки ги с отговорност към интересите на обществото. Дни преди светът да се затвори и безпрецедентната до момента Ковид криза да преобърне живота на всички, щастието да стане родител споходи най-младия в състава на ОбС Благовест Стоицов. На 25 февруари 2020 г. на бял свят се появи първородният му син Никола. Само два дни след него татко за втори път стана колегата му от групата на ДПС Ивайло Червилов. Той и съпругата му дариха живот на малката красавица Даниа.

След няколко месеца щастието да стане майка изживя съветничката Славка Гелишева. Първата й рожба, приказната Мария, се появи на бял свят с името си на 8 септември в деня, в който християните празнуват Малка Богородица.

Втора дъщеричка бе голямата радост за 2020 г. за съветничката от ПП „Партия на зелените” Соня Ставрева. Малката Лили това лято ще стане на 2 г., а майка й въпреки майчинството е сред съветниците с най-малко отсъствия от заседания на сесии и комисии.

Също за дъщеричка, но първа рожба, черпи колегата й от групата на „зелените” съветници д-р Цветозар Балабанов. За първа мъжка рожба пък почерпи миналата година съветникът от ГЕРБ Йосиф Кочев. Последното засега бебе на ОбС – Благоевград е Матей, той „попълни състава” на местния парламент на 14 октомври м.г. и е второ детенце в семейството на съветничката Милена Камбурова, заела мястото на напусналия бивш председател на ОбС Андон Тодоров.

„Толкова много бебета в местен парламент на Благоевград не са се раждали”, отбеляза председателят Радослав Тасков, като обясни този феномен с повечето млади хора, които са в състава на настоящия Общински съвет.

До края на мандата през есента на 2023 г. има достатъчно време броят на новородените рожби на местния парламент да се увеличи поне с още няколко пеленачета. По традиция от години съветниците събират по 10 лв. помежду си за всяко новородено и вместо да се чудят от какво има нужда бебето, даряват парите родителите сами да изберат най-подходящия подарък за рожбата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене