Борис Василев: Камбитов е един обичан кмет, с хъс и желание да работи за развитието на града

Ще те помоля да се представиш на нашите читатели…

– Казвам се Борис Василев. Аз съм инициаторът за доброволен труд по време на Корпуса /1985 г. – 1987 г./. за изграждането на новия център за Благоевград.

Ти имаш една много интересна идея, заради която си ни повикал. На нас ни харесва тази идея и заставаме зад теб. Ще помагаме с каквото можем. Ще информираме хората за тази твоя идея. Би ли разказал каква е тя.

– Идеята ми е да се инициира един мощен фонд Благоевград, който да се използва във връзка с разкопките в местността на с. Покровник и Зелен дол. Както и за прекрасната идея района на казармите / около 170 декара / да се обнови, което ще придаде неповторим вид на града. Бих искал да споделя, че Благоевград случва на успешни кметове. Всеки един от тях е с определен принос и следа след своето кметуване. Един от тях докара вода от Чакалица, при други се създаде зона за отдих – местност Бачиново, трети  залесиха баирите около Благоевград. Всичко това и с помощта на редовите граждани на Благоевград с техния доброволен труд.

Сега с напредване на времето, с тези модерни машини които има, с тези еврофондове мислиш ли, че тази идея ще намери привърженици?

– Първо искам да кажа това, че Благоевград е нашия общ дом. В такива крупни придобивки за града е нормално да вземат участие и благоевградчани.

Първо мисля, че трябва да научим благоевградчани да си пазят града чист. Трябва да ги превъзпитаме.

– Да, това е въпрос на култура на поведение. Благоевградчанинът показа в досегашната си практика, че се отзовава, когато се отнася…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене