Отлично представяне за плувците от Сандански

На столичния басейн „Диана“ завърши Държавното първенство по плуване за мъже и жени с участието на 300 състезатели от 41 клуба, от които 8 от чужбина

ПК“Вихрен“участва с мъжки състав и ПК “Сандански“ с юношите старша възраст.

Индивидуално от ПК “Вихрен“ Антъни Иванов, с треньор Николай Вакареев, завоюва три златни медала – на 100 и 200 метра бътерфлай и 400 метра свободен стил и сребърен на 50 метра бътерфлай. Димитър Атанасов, с треньор В. Митрев, стана шампион на 1500 метра свободен стил и бронзов медалист на 400 метра свободен стил Индивидуалните медали за ПК “Сандански“ спечелиха Йордан Янчев – сребро на 400 метра свободен стил и бронз на 200 метра свободен стил и Атанас Аврамов – бронз на 200 метра съчетано. Янчев записа и две четвърти места. Постижението на Янчев на 400 метра свободен стил е покрит норматив за световното в Индианаполис.

Силно плуване направиха щафетите на ПК “Сандански“. На 4 х 200 метра свободен стил Янчев, Аврамов и братята Кръстеви завоюваха златото и единствени постигнаха време под 8 минути. В същият състав на 4 х 100 метра свободенстил се класираха втори, но с рекорд за възрастта 15-17 годишни. Злато и рекорд за възрастта записаха Ат.Аврамов, Радостин Кръстев, Й.Янчев и Ангел Арнаудов на 4 х 100 метра смесена. Щафетата на ПК „Вихрен“ 4 х 100 метра свободен стил плува в състав Антъни Иванов, Любомир Алексиев, Димитър Атанасов и Венцислав Айдарски и се окичи със златото.

В отборното класиране по медали ПК“Вихрен“ са четвърти, а момчетата на Б.Граматиков – пети. При мъжете по точки ПК “Сандански“ заслужиха четвъртото място, а „Вихрен“ – осмото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене