Арестуваха 14 – годишен хлапак от Югозапада! Разпространявал дрога сред своите връстници

Възпитаник на Професионалната гимназия по хранително-вкусова промишленост в Дупница е задържан за разпространение на дрога.

След сигнал, че разпространява дрога, криминалисти от Дупница повече от месец следили осмокласника Д.В. В четвъртък следобед цивилни и униформени полицаи са извършили обиск в апартамента на семейството, което живее в един от блоковете на пазара в Дупница. При обиска в апартамента и в мазето униформените са открили 315 грама суха марихуана, от която могат да се свият около 30 цигари, които се търгуват за по 10 лв. едната.

По време на обиска в дома на 14-годишното момче са присъствали представители на Агенцията за закрила на детето и на Детска педагогическа стая. Родителите на осмокласника твърдели пред дознателя по случая, че не са знаели, че синът им продава дрога. Семейството е с доходи на средностатистическо семейство. Бащата работи като охранител, а майката е шивачка в цех в Дупница.

По време на разпита Д.В. признал, че на ден изкарвал по 200 лв. от продажба на марихуана. Една част от парите харчел за себе си, другата проигравал на ротативки в казината в Дупница, въпреки че е непълнолетен.

Д.В. е най-младият задържан наркодилър в Дупница. Той ще носи отговорност пред закона. Родителите са извикани на разговор в Детска педагогическа стая и в отдел “Закрила на детето”.

Съседи на семейството коментират, че детето е кротко и дори свито. Репортер на “Струма” се свърза по телефона с учителката по професионална подготовка и класна на момичето Милена Мантаркова. Ето какво заяви тя по повод задържането на нейния възпитаник:

“Останах изненадана, като разбрах, че е задържан. Той не е конфликтен, по-скоро е наивен. С майка му всяка вечер се чувахме, той е един нормален тийнейджър. Редовно идва на училище, не отсъства. Успехът му е на средно ниво”, заяви Мантаркова.

Обществена тайна е, че в Дупница деца на по 12-13 години пушат марихуана. Даже си имат сборища, където се събират на групи и пушат – в градската градина и около Младежкия дом./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене