Студентите на България награждават за цялостен принос в областта на културата Стефан Данаилов и Янка Рупкина

Стефан Данаилов

Големият български актьор ще получи лично наградата, трогнат от уважението на младите хора

На  20 май  2014 година, от 18:30 часа, на официална церемония в книжарница „Хеликон“ – Витоша, Национално представителство на студентските съвети в Република България ще награди призовите места в националния конкурс „Носители на просвета 2014“, който се организира под патронажа на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова.  Министър Клисарова ще участва в официалната церемония по награждаване на победителите и ще връчи наградите в категория „Кратко есе”.

Националният конкурс „Носители на просвета 2014“ се организира за втора поредна година и се провежда по случай 24 май – Деня на славянската писменост и българската култура. Развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдещето на България. Всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават. Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които свързваме с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

Награди ще бъдат връчени в пет категории: 1. Категория „Снимка“ – авторски снимки, които изразяват авторовата интерпретация по темата „Носители на просвета 2014″. 2. Категория „Кратко есе“ – есе по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2014″. Обект на есето са послания, събития или други асоциации, които авторът прави с развитието на културата, образованието, науката в България – днес и за в бъдеще. 3. Категория „Те – носителите на просвета 2014″ – номинация на личности от българската културна, образователна или научна общност, която номинирате за получател на званието „Носител на просвета 2013″. 4. Категория „Аз – носител на просвета 2014″ – категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност. 5. Категория twitter-съобщение – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България с интерпретация, избрана от автора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене