Футболен празник в Полето

Футболни таланти от село Полето и Брежани, дали много за развитието на най-популярната игра в света, от поколенията на 50-те и 60-те години на миналия век, се събраха за приятелска среща на стадиона в селото Полето. За втора поредна година те направиха истински празник в Полето. Зрелищният мач събра жителите на Полето на стадиона на селото. „Младежите“ от двете села дадоха всичко от себе си за истински мач, феърплей и много настроение на терена и на трибуните.

Окосеният терен, който не се използва често след направата на изкуственото игрище в селото, бе отново домакин на част от съставите, играли преди години на него. Ветераните на Полето и Брежани направиха истинско шоу на свечеряване в неделя. При резултат 4:4 завърши срещата, която започна с гол за Полето през първата част, бързо след това дойде изравнителното за Брежани 1:1. До края на полувремето резултатът беше 2:2. Дузпа изпуснаха да отбележат Брежани,а до края на мача отборите си размениха по още 2 попадения за 4:4.

След последния съдийски сигнал, ветераните си стиснаха приятелски ръцете и се поздравиха за празника, който създадоха заедно в селото. Големи трапези, много музика и вкусна храна очакваше всички на площада на селото. Вкусната храна отново беше приготвена от главния готвач на село Полето- Иван Костов. Веселбата продължи до малките часове на нощта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене