Благотворителен базар подготвят в Господинци, за да съберат пари за килим на джамията

Дните на свещеният за мюсюлманите месец Рамазан освен време за въздържание , е време и за благотворителност, да подадеш ръка на нуждаещ или да направиш добро. Едно такова добро дело за пример направиха наследниците на нена Невсе или както всички в селото е знаеха – нена Джуна. Жената, която ни даде пример как трябва да се живее смирено. Една обикновена жена, която от 9 годишна до 89 си година носи достойно вярата и силата на религията и до последния си част не пропусна нито един Рамазан. Тя живя години наред с надежда да се започне градеж на джамия в селото, но за жалост не доживя да види нейното построяване.

Водени от нейната безрезервна преданост към религията, нейни наследници взеха решихме да продадат част от скромния й имот, която тя остави, и парите да дарят в нейна чест за новостроящата се джамия в селото . Години наред тя кланеше редовния си пет пъти намаз на скромна кожа от животно, затова кметство Господинци съвместно с инициативни хора от селото взеха решение със средствата, дарени в нейна чест, да се закупи килима на новостроящата се джамия.

При първоначални проучвания се оказва, че цената на подобен тип килими е доста висока. Затова се взе решение да се набавят останалите необходими средства в деня преди Рамазан Байрам, ден арфе, като се организира благотворителен базар, с който искрено се надяват, че ще се наберат необходимите средства. „Очакваме и вярваме, че след серията благотворителни мероприятия, направени в селото, и в това мероприятие населението отново масово ще се включи, за да покаже за пореден път обединение и постигне един много добър резултат. Какъв по добър повод за благотворителност може да направи човек през тези свещените дни на Рамазана“, коментираха от кметството.
Скоро на страницата на кметството във Фейсбук ще бъде качена подробна информация за мястото, часа и реда на благотворителното събитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене