ВИДЕО: Скандално съдийство в събота на мача Банско – Хебър /Пазарджик/

Банско изпусна да победи за самочувствие втория в класирането на югозападната Трета лига „Хебър“, завършвайки 2:2 в последния мач от сезона. С хикса козлите изпуснаха и отборна премия, обещана от клубната управа при класиране на четвърто място. В крайна сметка резултатът не бе добър за домакините и ги остави на пета позиция, а сериозен принос за случилото се имаше съдията Мартин Спасов. Перничанинът взриви страстите в последната минута, когато само той видя игра с ръка на представилия се отлично по време на целия мач Йордан Лечов. Именно след нея дойде и изравняването, дело на Ангел Лачов. На практика служителят в черно със своите отсъждания за двата отбора допринесе атмосферата по време на мача да се изнерви допълнително в иначе смятания за протоколен заключителен мач. Жертва на недостатъчно адекватното ръководство стана ветеранът Любомир Витанов, който получи червен картон малко преди края на срещата, след като му бяха отсъдени набързо пресилено две официални предупреждения.

В 35-та мин. по-активната игра на банскалии даде резултат и след заучено положение след пряксвободен ъгъл на Владимир Кабранов топката бе сложена на главата на Петър Лазаров, който я прати към вратата на съперника, където Смаил Креболиев от близо я вкара. В 65-та мин. след грешка в защитата на домакините Атанас Велев изравни. Последва нов натиск на Банско и в 78-та мин. Георги Фикийн отново даде аванс на своя отбор. Броени секунди преди края на редовното време съдията Мартин Спасов реши, че трябва да бъде сигурен във факта, че е влязъл в обектива и отсъди несъществуваща дузпа, от която „Хебър“ изравни. „Това е чиста проба престъпление срещу играта, срещу усилията на отбора. Не може да се свири толкова безотговорно и да иска уважение. Ръката на Йордан Лечов бе плътно прибрана до тялото, а застаналият до него съперников футболист удари топката. Съперниковите футболисти спряха да играят и се отправиха към собствената си половина.  Явно обаче само съдията е видял друго“ коментира старши треньорът на Банско Димитър Крушовски.

Как коментираха наставниците на двата отбора – Танчо Калпаков и Димитър Крушовски скандалния мач вижте и чуйте от интервютата които Топ Преса взе от тях след края на мача.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене