ВИДЕО: Американски професионален баскетболист от NBA гостува на Спортна академия Гоце Делчев

В късния следобед на Международният ден на детето, световно известният американски професионален баскетболист Джими Хънт имаше среща-разговор с представители на детски баскетболни формации от Спортна академия Гоце Делчев. На срещата спортна зала Арена Неврокоп присъства и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов и спортният директор на Националната баскетболна Лига.

Джими Хънт е роден през 1982 г., бивш професионален състезател по баскетбол. От 2000 до 2004 година Хънт е играл в различни колежански отбори на САЩ след което поема за Европа. В стария континент Джими Хънт играе за отбори в различни страни – Италия, Германия, Полша и Чехия. През 2009 г. подписва професионален договор в България на „Черно Море Порт“ Варна а по-късно с баскетболни клубове на Ямбол, Ботевград и „Левски“ София След края на състезателната си кариера Хънт към треньорска кариера в България, като организира баскетболни кампове в България за деца и юноши.

В Гоце Делчев, баскетболната звезда бе впечатлен от факта, че повечето деца от баскетболните отбори на Академията говорят английски. Джими Хънт проведе демонстационно-учебоно занятие с деца, трениращи баскетбол в Спортната академия на Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене