Ученици отиват на математически турнир с помощта на община Банско

Талантливи ученици от Банско ще могат да участват в големия международен турнир „Математика без граници” в Несебър на 30 юни и на 1 юли.

В първия ден са индивидуалните състезания, а във втория – отборните. Общинските съветници в курорта под Тодорка решиха да се отпуснат от общинската хазна 1200 лева за дофинансиране на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” в града за участие в международния математически турнир, в който сили мерят математици от няколко държави. Сумата ще се осигури от издръжката на дейност 122 „Общинска администрация” за тази година.

Местният парламент отпусна и сумата от 500 лева за дофинансиране на Средно училище „Неофит Рилски” в Банско. Парите ще се изразходват за изграждане на система за видеонаблюдение при провеждане на изпитите от националното външно оценяване в VІІ клас. Сумата ще се даде след намаление на издръжката на дейност 122 „Общинска администрация”. Общинският съвет даде съгласие да се подпомогне финансово с 200 лева и Териториалната съюзна организация на слепите-Разлог.Кмета.бг

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене