Гръмотевици над с.Марикостиново оставиха недопечени агнетата във фурните за празника на селото

Страшни гръмотевици предизвикаха авария в ел. захранването ден пре­ди празника на курортно­то село Марикостиново. Бурята, придружена със силни гръмотевици остави недопечени агнетата на до­макинствата във фурните късно вечерта и се наложи курбаните да бъдат сгот­вени отново на днешния празничен за селото 24 май.

Такова бедствие не се бе случвало от години, признават местните жите­ли, които казват, че освен силен дъжд и вятър е има­ло такива гръмотевици, че стъклата на къщите се тре­сели. Лошото време прину­дило търговците, които тра­диционно изкарват сергии на главната улица да нама­лят асортимента на пред­лаганите стоки, изпрашени от променливото време в готовност да ги приберат в колите си.

Това вероятно е причината и именития фут­болист, Димитър Бербатов, на който баща му е от Ма­рикостиново и има заедно с брат си фамилна къща да не дойде на събора. Жите­лите го очакваха, но зара­ди лошото време явно е преценил, че тази година ще пропусне многохиляд­ното тържество в селото на дядо му и на баща му. Днес събор има и в друго село от община Петрич. В под­горското село Яворница на 24 май празнуват заед­но българи и мюсюлмани, като очакваната атракция са борбите, организирани от кмета Стефан Вангелов.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене