Ето кои са училищата на годината в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за пета по­редна година връчи отличията „Училище на година“.

В тазгодишното издание на конкурса за призьори в първа възрастова група 1-7 клас бяха определени д ве у чилища – I II ОУ, VIII СУ. Във втора възрасто­ва група отличието получи ПМГ „Акад. Сергей Корольов“. Кме­тът д-р Атанас Камбитов привет­ства присъстващите в препълне­ната зала „Пейо Яворов“.

„Споделям убеждението, че образованието не само променя хората, не само ги прави различ­ни, не само ги профилира стро­го като експерти, специалисти. Образованието дава свобода на мисълта, дава един разширен мироглед, по-далечен хоризонт. Образованието ни учи как да мислим правилно. Казват, че ако човек иска да построи кораб, трябва да го накараш да мечтае за морето.

Уважаеми, учители, Вие пра­вите точно това – учите нашите деца да мислят правилно. Благо­даря, че им давате знания и обич. Винаги казвам, че учител не може да стане всеки. Или Господ ти го дава, или го нямаш. Трябва да го носиш в сърцето. Казвам всичко това съвсем искрено, като син на учителка с дългогодишен опит.

Скъпи ученици, Вие имате при­вилегията да учите в училищата на Благоевград, да имате такива учители. Всеки ден доказвате, че сте много умни, много знаещи, много можещи деца. Всички ние, и родители, и учители се гордеем с Вас. Сигурен съм, че след годи­ни ще имаме много причини за по-голяма гордост“ , каза в част от словото си кметът д-р Атанас Камбитов.

Официален гост на церемони­ята бе и председателят на Син­диката на българските учители Янка Такева. Тя разкри в аванс, че заедно с министър-председа­теля Бойко Борисов и министъ­ра на образованието Красимир Вълчев, кметът на Благоевград д-р Камбитов ще бъде отличен, като един от най-добрите соци­ални партньори на Синдиката на българските учители от директо­ра на Европейския синдикален комитет за образование- Сюзън Флокен,

По време на церемонията бяха отредени отличията за учител на годината

В категория “Училища“ и “Детски градини”, директор на годината в категория “Училища” и “Детски градини”, категория “Детски ясли“ и категория “Кул­турни дейци”. По предложение на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов от тази година е учредена стипендия на името на Христо Бараковски- худож­ник, дърворезбар, автор на герба на Благоевград. От месец април 2018 година до месец април 2019 година ученик спечелил призово място в областта на изобразител­ното изкуство ще има право да кандидатства за тази престижна награда.

Наградите бяха връчени от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, народния представител Даниела Савекли­ева, Янка Такева, председателя на Общински съвет Радослав Тасков, заместник- кметовете Христина Шопова и инж. Емилия Тунева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене