Празнуващи абитуриенти в Югозапада „забравиха закона“

И тази година Пътна полиция ще проведе операция „Абитуриент“, чиято основна цел е да си осигури безпроблемно провеждане на баловете.  

Това бе обявено от МВР преди началото на абитуриентските празници.

Въпреки всички взети мерки от органите на реда празнуващите младежи в Благоевград избраха да не се съобразят с условията на безопасност.

Днес е поредният ден, в който зрелостниците имат бал. Някои от тях решиха да изразят радостта си като се покажат през прозорците на движещите се коли. Така преминаха през главните булеварди в града до моста на влюбените, където е сборното им място.

Повече от 400 нарушения на водачи на превозни средства, превозващи абитуриенти или на пътници в тях, са установени през изминалата година. В над 90 от случаите не са използвани обезопасителни колани, а в 10 случая – предпазни каски. Установени са над 60 случая на неправилен превоз на пътници, в 10 от тях водачите са били неправоспособни. Взети са повече от 440 мерки спрямо абитуриенти и превозващи ги шофьори, извършили нарушения на ЗДвП. Регистрирани са 6 пътни инцидента, при 4 от тях водачите са били абитуриенти, няма пострадали.

infomreja

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене