Празник и награди за най-добрите математици

Малките математици от Школа „Математика” към Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград показаха, че могат не само да решават трудни задачи, но и да се веселят с лекота. Те празнуваха на специално тържество под мотото „Забавна наука” до сградата на Младежкия дом, заедно с тях се веселиха и децата от школите по конструиране и английски език.

Математичката Латинка Стойкова, която се грижи ежедневно за подготовката и успехите на своите възпитаници, определи най-добрите математици по специална скала. Най-важни, разбира се, бяха постигнатите резултати на множеството математически състезания, на които се явяват учениците от школата и печелят медали и купи. Първото място в надпреварата „Топ математик за 2018 г.” завоюва Методи Симеонов от Шесто СУ „Иван Вазов”, на второ място е Викторио Георгиев от Трето ОУ „Димитър Талев, а на трето място остана Ивайла Бужева, също от Шесто СУ „Иван Вазов”. Бяха отличени още Елица Михалкова, Димитър Димов, Марио Симеонов, Борис Тодоров, Даниел Новоселски, Марина Николова, Радослав Витанов, Лидия Седмакова и Моника Георгиева.

Щастливата учителка Латинка Стойкова им връчи грамотите, а медалите им окичи директорът на ЦЛТРДБ – Цветанка Гаврилова. Тя подари шах на школата по математика, за да могат децата да си отдъхват от задачите с местене на шахматните фигури.

Много емоции и напрежение предизвика провелото се състезание, в което избрани деца от школите по математика, конструиране и английски език състезаваха в три кръга. Всеки отбор трябваше да покаже своите знания и умения в различните дисциплини. В първия кръг отборите решаваха логическа задача, във втория писаха верига от думи на английски език, а в третия – сглобяваха мини автомобил с конструктор. Времето за всеки кръг беше 5 минути.

За доброто настроение на децата танцьори и музиканти представиха кратка програма. ДЮФА „Пиринска китка“, ФТА „Пиринче“ и ФГ „Веселина“ създадоха още по-емоционален заряд за присъстващите.

Накрая всички участници, техните родители и гости се включиха в импровизиран флаш моб и заедно танцуваха латино танци. /KMETA.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене