Над 500 дипломи връчиха на бъдещи педагози в ЮЗУ

238 бакалаври, 270 магистри и 8 доктори от випуск 2017 на Факултета по педагогика получиха дипломите си за висше образование на тържествена церемония, която се проведе във вторник в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Тържеството стартира с музикален поздрав на децата от Детска градина №4 „Роса“ към дипломантите и продължи с приветствено слово на декана на Факултета по педагогика – доц. д-р Траян Попкочев.

„Уважаеми абсолвенти, стъпвате в една професия, за която има различни определения, които Вие ще изпълвате със собствен опит и разбиране. Нека обаче се опитаме да видим учителстването като отдаденост на свободни хора, на професия, която обича свободата и свободното“, каза Попкочев.

С успех 5.69 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити се дипломира Антонио Василев, завършващ специалност „Физическо възпитание и спорт“. Той отправи приветствено слово от името на абсолвентите, като благодари на ректорското ръководство, на преподавателите от Факултета по педагогика и на семейството си за непрекъснатата подкрепа. Сред отличените с плакет на университета са още Кристина Иванова, Елеонора Михова и Рада Николова. /Kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене