Полицията в Кюстендил с мерки за сигурност на абитуриентските балове

Засилено полицейско присъствие ще има около учебните и увеселителните заведения в Кюстендилско по време на абитуриентските балове, съобщиха от полицията. От там посочиха, че са взети всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното протичане на баловете.

И тази година ОДМВР – Кюстендил  ще проведе разпоредената от Националната полиция операция „Абитуриент“, чиято основна цел е да си осигури безпроблемно провеждане на баловете, каза говорителят на дирекцията в Кюстендил Катя Табачка.

Полицейски ескорти ще съпровождат зрелостниците от местата, на които се събират до увеселителните заведения.  Целта е празнуващите да бъдат максимално облекчени и да се придвижат бързо и безпроблемно, както и да не затрудняват останалите участници в движението.  Ще бъде засилен контролът за употреба на алкохол или упойващи вещества. Всички случаи на неправилен превоз ще бъдат заснемани с камери, допълни Табачка.

Тя посочи още, че контролът в заведенията, където ще има празнуващи, също ще бъде засилен. „Проведени са срещи с фирмите, осъществяващи охранителна дейност. Създадена е и организация за завишен контрол по пренасянето, съхранението и използването на взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия“, посочиха от полицията.

Баловете в Кюстендилска област ще бъдат от 24 до 27 май. От „Пътна полиция“ отново напомниха на абитуриентите да спазват Закона за движение по пътищата. /Автор: Елица Иванова БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене